2024. március 28., csütörtök
ÓBECSE

Falitányérok kiállítása a Than Emlékházban

Ötödik alkalommal szervezte meg a környezettudatos alkotók táborát az Ökobecse Polgári Egyesület. Bár az V. Nemzetközi Környezetbarát Alkotói Találkozón a közös munka a járványhelyzet miatt ezúttal elmaradt, az újrahasznosított alapanyagokra festett, nép motívumokkal díszített falitányérokat és egyéb termékeket egy kiállításon tekinthetik meg az érdeklődők a Than Emlékházban.

A kiállítást Molnár Viktor, a Than Fivérek Értelmiség Kör Mezőgazdasági és környezetvédelmi szakkörének az elnöke nyitotta meg, aki elmondta: mind nagyobb értéke van azoknak a természetes anyagoknak – papírnak, különböző természetes ruhaanyagoknak és fának –, amelyek újrahasznosíthatók, és ezt a környezetvédelmi és újrahasznosítási alapgondolatot próbálja átadni az Ökobecse is.

Kiss Zoltán, az egyesület elnöke az első jubileum kapcsán elmondta: évről évre gyarapodott a tábor résztvevőinek a száma, és az Ökobecse Polgári Egyesület minden alkalommal igyekezett valami újjal előrukkolni. Az idei kiállításra több vajdasági településről, sőt Pécsről és Temesvárról is érkeztek alkotások.

A Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság támogatásával a multikulturalizmus jegyében megszervezett tárlat január 9-éig tekinthető meg a Than Emlékházban.