2024. április 20., szombat
TARTOMÁNYI KORMÁNY

Telekommunikáció fejlesztése

Igor Mirović tartományi kormányfő nyolc vajdasági község képviselőjével írta alá az elektronikus kommunikáció és az információs társadalom területén megvalósuló projektek finanszírozására vonatkozó szerződéseket.

A csaknem 5,2 millió értékű támogatást Bács, Magyarcsernye, Ópáva, Bégaszentgyörgy, Ürög, Szécsány, Šid és Szenttamás községek között osztották el.

– Ezeknek a megállapodásoknak a megvalósítása jelentősen javítja a vajdasági települések telekommunikációs területét. A pénzeszközöket számos óvodai és iskolai intézményben videomegfigyelésre, valamint az internet kapacitásának erősítésére szánják, ami különösen fontos a turisztikai ágazat számára – mondta Mirović. Hozzátette, a pályázat csak egy a sok közül, amellyel segítik a kevésbé fejlett településeket.

– A mi feladatunk támogatást nyújtani az önkormányzatoknak olyan beruházásokhoz, amelyek hozzájárulnak a polgárok jobb életviteléhez – nyilatkozott a tartományi kormányfő.

Nenad Ivanišević tartományi gazdasági és idegenforgalmi titkár kiemelte, a titkárság költségvetése hatvan százalékkal magasabb, mint tavaly, és a pénzt a helyi közösségek gazdaságának támogatására, valamint a turizmus fellendítésére szánják.