2024. március 28., csütörtök

Györe Antalyában rajtol

Szerbiai résztvevője is lesz a január 5-én rajtoló idény első két tornája egyikének, az antalyai 250-es versenynek. Törökországban kezdi az új versenyévet az idei tornagyőztes Györe László és Miomir Kecmanović is. A torna meglehetősen rangos, hisz a 44. Kecmanović és 57. Györe nincs a kiemeltek között. Antalyában Matteo Berrettini (10. a ranglistán), David Goffin (15.), Fabio Fognini (17.), Alex de Minaur (23.), Borna Ćorić (24.), Benoît Paire (28), Jan-Lennard Struff (36) és Jannik Sinner (37) a nyolc kiemelt.

Ugyancsak január 5-én kezdenek a floridai Delray Beachben, ahol a kanadai Miloš Raonić lesz a 250-es torna első kiemeltje, s a hangzatos nevűek között benevezett Kej Nisikori, John Isner, Sam Querrey, Christian Garin és Hubert Hurkacz.

Az idény első női tornáját is január 5-e és 13-a között Abu-Dzabiban tartják meg, és az amerikai Sofia Kenin az első kiemelt. További benevezettek: Elina Szvitolina, Karolína Plíšková, Arina Szabalenka, Garbiñe Muguruza, Belinda Bencic, Coco Gauff, Nadia Podoroska stb.
Közzétették a február 8-án kezdődő Australian Open benevezési listáit is. Az első 100-ból a férfiaknál csak Fernando Verdasco és a Norbert Gombos hiányzik, a nőknél pedig az amerikai Taylor Townsend. A szervezők kimondottan elégedettek, hogy tornájukon ott lesz a két egyformán 39 éves híresség, Roger Federer és Serena Williams is. A svájci, aki Dubajban készül az új idényre és az egy év utáni visszatérésre, a jelek szerint – Stan Wawrinkával együtt – az ATP-kupán is szívesen indulna.

Ide tartozó hír, hogy az Australian Openre szabadkártyát kapott Andy Murray, a britek korábbi világelsője. Murray a 2019-es verseny 1. fordulójában elszenvedett vereségét követően jelentette be, hogy vélhetőleg az volt az utolsó profi meccse, mert krónikus csípőfájdalmai nem teszik lehetővé, hogy játsszon. Azt követően megműtötték, majd hónapokkal később vissza tudott térni, sőt, Antwerpenben tornát is nyert. Idén csípőfájdalmai miatt ismét komoly nehézségekkel küzdött, a US Openen a 2., a Roland Garroson pedig az 1. fordulóban búcsúzott.