2024. április 25., csütörtök

A jótékonykodás jegyében

Csengőszó, karácsonyi hangulat, vidám zene, terülj asztalkám, édességcsomagok és több Télapó is várta mindazokat a gyermekeket és szülőket, akik szerdán este ellátogattak a szenttamási Glória civil szervezet székháza előtt szervezett rendezvényre. A közös karácsonyvárás nem tartott sokáig, viszont annál gazdagabb tartalmakkal lepte meg az érdeklődőket.

Barna Natália, az egyesület vezetője a következőket mondta: – rendezvényünket a Facebook közösségi portálon hirdettük meg, ahol a szülők édességcsomagot is igényelhettek a gyerekeknek. Támogatóinknak köszönhetően mintegy 100 ilyen csomagot készítettünk az elmúlt napokban, ügyes kezű asszonyaink pedig több napon át készítették a mézeskalácsot és a többi süteményt, amikkel megvendégeljük a látogatókat. Természetesen ügyeltünk arra, hogy ne mindenki egyszerre érkezzen, a felnőtteknek kötelező volt az arcmaszk használata és az előírt távolságtartás. Tekintettel arra, hogy napokig készültünk, több megvalósítható ötlet is felvetődött. Az egyik közülük az volt, hogy a begluki városrészben lévő Piroska óvoda kis lakói számára külön csomagokat készítünk, ugyanis ők az elmúlt héten önkéntes gyűjtési akcióba kezdtek a súlyos beteg kisfiú, Olivér számára. Az ovisok a saját kezűleg készített ajándékokat, kézimunkákat árulták, emiatt úgy éreztünk, valamiképpen megköszönjük nekik ezt a humánus akciót. A gyerekek, akik eljöttek az óvónővel, átvették a csomagokat, és láttuk, hogy számukra is nagy öröm volt ennyi Télapót látni egy helyen. Kicsit táncoltak, énekeltek, jól érezték magukat a többiekkel – sorolta a Glória civil szervezet vezetője.

Barna Natália elmondta még, hogy a süteménykészítéssel nem állnak le, ugyanis közeledik az újév, és ilyenkor a népkonyha felhasználói számára is biztosítanak süteményt: − Pár éve alakult egyesületünk is bekapcsolódott a helyi közösség által szervezett újévi süteménygyűjtési akcióba, de mellette játékokat is gyűjtünk, amit a népkonyha felhasználóinak, pontosabban a felhasználók gyermekeiknek ajándékozunk. Ezúton szeretnék megkérni mindenkit, akinek van odahaza jó állapotban lévő játéka, amit meguntak a gyerekek, hogy jelezze az említett közösségi portálon található elérhetőségen, vagy hozza el személyesen – mondta beszélgetőtársunk. Egyúttal köszönetet mondott a Reahem és a Vulkan Commerce vállalatoknak, valamint az Agrotuk üzletnek a támogatásért.