2024. március 28., csütörtök
TARTOMÁNYI MEZŐGAZDASÁGI TITKÁRSÁG

Támogatás a kis- és közepes gazdaságoknak

A tartományi mezőgazdasági titkárság az elkövetkező időszakban a kis- és közepes gazdaságok fejlesztésére helyezi a hangsúlyt – jelentette ki a Vajdasági RTV Barázda című műsorában Čedomir Božić tartományi mezőgazdasági titkár. Kiemelte, hogy az illetékes titkárság következő évi költségvetése 6,9 milliárd dinár, és a korábbiakhoz képest 2,5-szer többet szánnak erdősítésre.

A vajdasági mezőgazdászok sok pályázatra jelentkezhetnek az elkövetkező időszakban. A korábbi években az öntözésre vonatkozó támogatás iránt volt a legnagyobb az érdeklődés, így erre a célra 370 millió dinárt különítettek el.

A fiatal mezőgazdászok támogatására a titkárság 200 millió dinárt fordít: az érintettek akár 90 százalékos társfinanszírozást is elnyerhetnek a tartományi költségvetésből, a legfeljebb megpályázható összeg pedig 1,5 millió dinár lesz.

Božić arra is kitért, hogy az elkövetkező hetekben két online konferenciát is szerveznek a fiatalok számára, amelyeken 40 fiatal mezőgazdász intézhet majd közvetlenül kérdéseket a tartományi titkárhoz.