2024. április 24., szerda

Online karácsonyi műsor

A helyzet ellenére is lesz ünnepi műsor Kishegyesen – A művelődési egyesület az év során igyekezett a maximumot kihozni a korlátozott lehetőségek ellenére

A járványügyi előírások újabb szigorításai miatt sehol sem lehet megszervezni a szokásos karácsonyi műsorokat. A kishegyesi Petőfi Sándor Művelődési Egyesület azonban gyorsan reagált a helyzetre és online műsorral kedveskedik a helyieknek. Linka B. Gabriella, a művelődési egyesület elnöke arról számolt be lapunknak, hogy az idén a járványhelyzet miatt nagyon kevés számú programot tudtak megvalósítani.

– Tavasz tájékáig voltunk aktívak, és utána visszafogottabban, kevés közönséggel tudtunk működni. Több műsorunk is volt, az egyik ilyen a komolyzenei koncertek. A hagyományos Anna-napi komolyzenei koncert online valósult meg, a helyi Szó-Beszéd újság honlapján keresztül. Ez egy közkedvelt internetes felület, ezért nagyon megfelelt erre a virtuális eseményre. A Melódia kamarazenekar hagyományos koncertjeit sem a szokásos helyen tudtuk megvalósítani, hanem a színházteremben, limitált közönséggel – mondta el Linka B., majd arról is szólt, hogy a komolyzenei programokat a tartományi kulturális titkárság támogatja.
A művelődési egyesület karácsonyi műsorának nagy hagyománya van, minden szakosztály részt szokott venni az összeállításában. Most azonban a helyzet miatt nagyon visszafogottan tudtak csak dolgozni.

– A művelődési egyesület felnőtt szakosztályai karácsonyi műsort készítettek, ehhez a külföldön lévő zenészeink is hozzátették a maguk részét, az internet segítségével. Így most arra invitálhatjuk az érdeklődőket, hogy nézzék meg z művelődési egyesület Kishegyesi karácsonyi 2020 című online műsorát. A produkciót a YouTube videomegosztó oldalon lehet megnézni, ma délutántól. Az elérhetőséget megosztjuk a művelődési egyesület honlapján és Facebook-oldalán, valamint a kishegyesi helyi közösség Facebook-oldalán – számolt be az elnök, majd hozzáfűzte, hogy a műsorban fellép a Rizgetős táncegyüttes, a Szajkó énekegyüttes, a Rezeda asszonykórus és a citerások.

Linka B. végezetül arról is szólt, hogy az egyesület Dália kézimunkacsoportja is aktív volt a járványhelyzet ellenére. Az év során 3-4 személy jött össze magánházaknál, hogy kézimunkázzanak. A tavaszi időszakban szájmaszkokat készítettek, ilyen módon segítették a falu lakosait. A karácsony megünnepléséhez karácsonyi díszek készítésével és a falu karácsonyfájának feldíszítésével járultak hozzá.