2024. március 28., csütörtök

Lehetőség a tehetségeknek

Műfüves focipályát avattak fel Muzslyán

Műfüves, kispályás labdarúgópályát avattak fel tegnap a muzslyai Lehel Sportközpontban. A létesítmény a topolyai TSC Labdarúgó Akadémia és Magyarország Kormányának támogatásával épült. A beruházás értéke 55 ezer euró.

– A TSC Akadémia alközpontja lett a muzslyai Lehel Sportközpont is. Ennek köszönhetően építhettük ki ezt a kis, műfüves pályát. A magyar államon keresztül ugyanúgy támogattuk ezt a központot, mint a többi alközpontunkat. Nyitottunk már meg hasonló pályát Pacséron, Bajsán és Adán is, valamint öltözőket újítottunk fel Bácskossuthfalván. A fejlesztések tehát folyamatosak. Igyekszünk segíteni alközpontjainkat. A fő célunk az, hogy a fiatalok, a gyerekek minőségi és megfelelő környezetben foglalkozhassanak labdarúgással, és megfelelő szakemberekkel edzhessenek. Tudni kell azt is, hogy ezekben az alközpontokban általunk vezetett edzők is dolgoznak. A gyerekek megfelelő szakemberektől tanulhatnak. A másik fő célunk az, hogy ezáltal a tehetséges gyerekek minél jobban kibontakozzak, akik esetleg későbbiekben csatlakozhatnak a TSC-hez és a mi Akadémiánkhoz is – mondta Tölgyesi Huba, a TSC marketingmenedzsere.

A Lehel labdarúgóklubnak 130 aktív játékosa van, közülük 90 gyermek.
– Ez a műfüves pálya egy ajándék, amiért nagyon hálásak vagyunk, mert ez hozzájárul ahhoz, hogy minőségibb, biztonságosabb, sikeresebb edzéseket tarthassunk itt. Ennek nagy jelentősége van, nem csak Muzslya és a Lehel Sportközpont, hanem az egész város számára is – közölte Sztojkó József, Nagybecskerek városi tanácsának tagja. Nagybecskereken mintegy 2500 bejegyzett labdarúgó van. Hat futballiskolában foglalkoznak a legkisebbekkel. Mint ahogyan azt Simo Salapura polgármester elmondta, ezzel a műfüves pályával megoldódik a futballiskolák egyik alapvető problémája, vagyis az edzéshez szükséges minőségi pályák hiánya. Ezzel a létesítménnyel javulnak a feltételek, tehát gyakoribb eredményesebb edzéseket tarthatnak a sportolók.
Nagybecskerek 2021-ben Európa Sportvárosa címet viseli majd. Ez az elismerés a sportolóik 23 olimpiai érmének köszönhető, de annak is, hogy dr. Kemény Ferenc – a város szülötte – részt vett az első újkori olimpiai játékok szervezésében.

A létesítményt Váci Mihály, a Lehel labdarúgóklub elnöke, Simo Salapura, Nagybecskerek polgármestere, Tölgyesi Huba, a TSC marketing menedzsere és Sztojkó József, Nagybecskerek városi tanácsának tagja nyitotta meg.