2024. április 19., péntek

Könyv a végzős ovisoknak

Tegnap Zenta községben százötven végzős magyar óvodásnak osztották ki a Magyar Nemzeti Tanács és a Rákóczi Szövetség közös ajándékát, a Mátyás király meséket tartalmazó könyvet és egy csokoládét. Perpauer Attila, az MNT tagja elmondta, hogy közös ajándékuk három pillérből áll, és ebből a gyerekek most az elsőt kapták meg.

– A könyv és a csoki az első ajándékunk a magyarul óvodába járó és aztán magyar iskolába induló gyerekeknek, ezt követi majd az iskolaév végén az iskolatáska, majd az iskolába indulás után a tízezer forintos ösztöndíj. Sajnáljuk, hogy nem az óvodában adhattuk nekik oda, de nem akartunk vele várni, hogy ez még mindenképp a karácsonyfa alá kerüljön – mondta Perpauer, és hozzáfűzte, hogy ezzel is ösztönözni szeretnék a szülőket arra, hogy magyar óvoda után mindenképp magyar iskolába írassák gyermekeiket.

Kopasz Ildikó, a zentai Hófehérke Óvoda igazgatója elmondta, hogy százötven gyermek kapott ajándékot, és a helyzetre való tekintettel ezt most nem az óvodában, ünnepélyes keretek között vehették át, hanem Zentán az Alkotóházban, a falvakban pedig az óvodák udvarában. Az igazgató hangsúlyozta, hogy remélik, a táskákat már az óvodában vehetik át a magyar iskolába induló végzősök.