2024. április 24., szerda

Rizgetős-kiállítás

A kishegyesi Petőfi Sándor Művelődési Egyesület Rizgetős táncegyüttese fennállásának 25. évfordulóját ünnepli. Ennek tiszteletére a művelődési egyesület fotókiállítása mutatja be a táncegyüttest. A kiállításnak hétfőn este a kishegyesi színházterem előcsarnokában volt a megnyitója. Linka B. Gabriella, a művelődési egyesület elnöke nyitotta meg, s többek között jelen volt Kovács Károly tartományi parlamenti képviselő és Sándor István, Kishegyes község alpolgármestere.
Az esemény kapcsán Linka B. Gabriella elmondta, hogy a jubileumra készülve állították össze a kiállítást.

– Az elmúlt 25 év fotóanyagából próbáltunk egy kis bemutatót nyújtani. Technikailag nem volt könnyű, mert a korábbi képek nem a mai módszerekkel készültek, és nehéz volt kiválasztani a jó minőségű képeket. Többségük színes és nagy formátumú, de vannak régebbi, fekete-fehér képek is a kiállítás anyagában. Az előhívott fotók mellett még nagyon sok képünk van, azokat videókivetítőn fogjuk bemutatni. A járványhelyzet miatt sajnos nem tudtunk tömegesebb, nagy volumenű megnyitót tartani, de a kiállítás élni és bővülni fog. A Rizgetős jövőre lesz 25 éves, és az év során többször is be fogjuk mutatni – mondta el az elnök, majd arról is szólt, hogy reményeik szerint nyáron fognak egy komolyabb bemutatót tartani a kiállításnak.

Linka B. arról is szólt, hogy a kiállítás anyagának nagy részét Linka Csaba képei teszik ki. A fotós már hosszabb ideje követi a Rizgetős munkáját, így a képkiállítás anyagát is ő állította össze. A kiállítás létrejöttét a tartományi oktatási titkárság támogatta.