2024. április 23., kedd
BIRKÓZÁS – EGYÉNI VILÁGKUPA, BELGRÁD

Vereség az utolsó pillanatokban

Stevan Mićićnek nem sikerült megszereznie Szerbiának a negyedik érmet a Belgrádban a végéhez érkezett egyéni világkupán, miután az 57 kg-os bronzmeccsen 4:2-re kikapott az ukrán Jacsenkótól. Az Egyesült Államokban született fiatalember nagyon közel volt a dobogóhoz, hiszen négy másodperccel a lefújás előtt még 2:1-re vezetett, de egy pillanat figyelmetlenség elég volt ahhoz, hogy ellenfele megfordítsa az eredményt.

A magyarok szintén közel jártak egy éremhez, hiszen a honosított Murad Kuramagomedov (74 kg) is kiharcolta a bronzmeccset, de ő is úgy veszítette el azt, mint a szerbiai: a szlovák színekben versenyző Szalkazanov három másodperccel a vége előtt egyenlítette ki 2:2-re az eredményt, s az utolsó pont jogán ő vehette át az érmet. Tegnap aztán már biztos volt magyar dobogós, mert a szintén honosított Iszmail Muszukajev francia, fehérorosz és azeri ellenfelet legyőzve kiharcolta a döntőt, ahol tegnap lapzárta után az örmény Tevanyannal találkozott.

Győztesek, szabadfogás, 57 kg: Zavur Ugujev (orosz). 70 kg: Magomedmurad Gadzsiel (lengyel). 74 kg: Razambek Zsamalov (orosz). 92 kg: Alikan Zsabrailov (orosz). 125 kg: Samir Saripov (orosz).