2024. március 29., péntek

Ösztöndíj a bánáti magyar elsősöknek

A magyarországi Rákóczi Szövetség iskolakezdési ösztöndíját kiosztották a közép- és dél-bánáti szórványtelepüléseken is.

A járványügyi szabályok szigorú betartása mellett pénteken, Tordán, Magyarittabén és Muzslyán került kiosztásra a tízezer forintos támogatás, szombaton pedig a torontálvásárhelyi és a székelykevei elsősök kapták meg.

Minden iskoláztatási támogatás jól jön a családoknak, a szórványban élők számára pedig ennél is fontosabb az, hogy az anyaországban nem felejtették el őket. Különösen most, ebben a mindenki számára nehéz helyzetben sem, mondta Rúzsa Lídia, muzslyai szülő.

Az iskolakezdési ösztöndíjat Kelemen Imre nagybecskereki tanár, a Rákóczi Szövetség munkatársa osztotta ki az összesen 65 közép- és dél-bánáti magyar elsősnek. A támogatás kiosztásánál jelen volt Molnár Attila, a Magyar Nemzeti Tanács tagja.

A budapesti székhelyű Rákóczi Szövetség az iskolakezdési ösztöndíjjal, tanszercsomaggal, mesekönyvekkel köszöni meg a szórványtelepüléseken élő magyar szülőknek azt, hogy anyanyelvükön iskoláztatják a gyereküket. Arra biztatva így mindenkit, hogy kövessék ezt a példát.