2024. április 19., péntek

Ajándék a rászorulóknak

Jól sikerült a kishegyesi Petőfi Sándor Művelődési Egyesület és a Nők Kishegyesi Fórumának közös gyűjtése. A két szervezet szociálisan veszélyeztetett kategóriába tartozó gyerekek karácsonyi ajándékára gyűjtött. Linka B. Gabriella, a művelődési egyesület elnöke elmondta, hogy már szerveztek ehhez hasonlót.

– Korábban is szerveztünk gyűjtéseket, de láttuk, hogy ez az akció túlnőtt rajtunk, mert nagyon megnőtt a szociálisan veszélyeztetett réteg a faluban. Emiatt saját erőnkből nem tudtunk minden érintett gyermek számára ajándékot összeállítani. Tavaly a cipősdoboz-akciónknak a női fórum által összehozott Ügyi csapat gyermekei voltak a kedvezményezettei, az idén viszont már egy szélesebb réteget szeretnék megajándékozni, ezért a női fórummal közösen szerveztük meg az akciót. Köszönet jár a kishegyesieknek, mert nagyon sok szép ajándék jött össze. Összefogással sok mindent el tudunk érni – fogalmazott Linka B. Gabriella.

Az idei év igen leterhelő volt minden család számára, nem csak a hátrányos helyzetűeknek – mondta el Nagy Mélykúti Kiskovács Ildikó, a női fórum tagja és az idei akció egyik kezdeményezője.

– Lehet, hogy vannak olyan családok, amelyek az idén nem tudnak karácsonyi ajándékot biztosítani a gyerekeknek. Ezért gondoltuk, hogy szép gesztus lenne, ha ezek a gyerekek ajándékot kapnának a női fórumtól és a művelődési egyesülettől. Összesen 50 gyermek és hat nagy család fog ajándékot kapni mitőlünk – mondta, majd arról is szólt, hogy ha ebben a járvánnyal sújtott, szűkös esztendőben ilyen jól sikerült a gyűjtés, akkor a jövőben hagyományossá teszik.