2024. április 19., péntek
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

A Farkasok felfalták a Chelsea-t

Hétközi fordulót rendeznek a topbajnokságokban. Kedden este a Wolverhampton kisebb meglepetésre 2:1-re legyőzte a Chelsea-t. A londoni kékek több nagy helyzetet teremtettek, de csak a második félidő elején kerültek előnybe. A hazaiak ezután új erőre kaptak: a Farkasok a 60. perc környékén egalizáltak, majd Neto révén a 95. minutumban a győzelmet is bezsebelték. GuardiolaManchester Cityje hiába teljesít fantasztikusan a Bajnokok Ligájában, ha a PL-ben folyamatosan bukdácsol, és nem tud felzárkózni az élmezőnyhöz. A manchesteriek ezúttal 1:1-es remit játszottak a West Bromwichcsal.

A német élvonalban a Frakfurt és a ’Gladbach hatgólos döntetlent produkált, de legalább ennyire izgalmas találkozó volt a Werder és a Borussia (D) összecsapása. A BVB Lucien Favre menesztése után Edin Terzić vezetőedzővel vágott neki az összecsapásnak, végül Reus tizenegyesével nyert 2:1-re.

Spanyolországban a Real Madrid csaknem 80 percen át emberelőnyben futballozott a baszk Athletic ellen, de a bilbaóiak így sem adták könnyen a három pontot. A hajrában Benzema két villanása jelentette a különbséget a két gárda között (3:1). A királyi gárda ezzel a diadallal pontszámban beérte a Sociedadot és a városi riválisát, de az Atlético két mérkőzéssel kevesebbet játszott.

Angol bajnokság, a 13. fordulóban: Wolverhampton–Chelsea 2:1, Manchester City–West Bromwich 1:1. Az élcsoport: Tottenham (–1) és Liverpool (–1) 25, Leicester (–1) 24 pont stb. Német bajnokság, a 12. fordulóban: Frankfurt–Borussia (M) 3:3, Hertha–Mainz 0:0, Stuttgart–Union 2:2, Werder–Borussia (D) 1:2. Az élcsoport: Leverkusen (–1) 25, Bayern (–1) és Leipzig (–1) 24 pont stb. Olasz bajnokság, a 12. fordulóban: Udinese–Crotone 0:0, Benevento–Lazio 1:1. Az élcsoport: Milan 27, Inter 24, Napoli 23 pont stb. Spanyol bajnokság, a 19. forduló előrehozott meccse: Real Madrid–Athletic 3:1. Az élcsoport: Sociedad, Atlético (–2) és Real Madrid 26 pont stb.