2024. március 29., péntek
BIRKÓZÁS – EGYÉNI VILÁGKUPA, BELGRÁD

A kirgiz világbajnok látványos menetelése

A Belgrádban zajló egyéni világkupán bronzérmet nyert a szlovákiai színekben versenyző Molnár Zsuzsanna, aki a harmadik helyért vívott 72 kg-os csatában szoros mérkőzésen győzte le az argentin Vazquezt. 62 kg-ban ugyanezt a sikert nem tudta elérni a Romániát képviselő Incze Kriszta, aki szintén szoros mérkőzésen (1:1), de veszített az orosz Ovcsarova ellen. A női mezőny kedden zárult küzdelmeiből a kirgiz Tinjbekova (62 kg) emelkedett ki, aki úgy fejezte be a versenyt, hogy 47 elért pont mellett rajta csak kettőt értek el, a döntőt pedig régen látott technikai fölénnyel, 14:0-s pontozással nyerte meg a lett Grigorjevaellen, aki egyébként szintén nem kis név a női mezőnyben, hiszen háromszoros Európa-bajnokról van szó!

A kötöttfogásban szőnyegre lépett az egyetlen szerbiai: 57 kg-ban Stefan Mićić a nyolcaddöntőben a bolgár Naimot győzte le 5:4-re, a negyeddöntőben a magyar színekben versenyző Halidovot 10:3-ra, az elődöntőben pedig az örmény Harutyunyan volt az ellenfele.

Győztesek, nők, 50 kg: Ekatyerina Polescsuk (orosz). 53 kg: Maria Prevolaraki (görög). 55 kg: Irina Kuracskina (fehérorosz). 62 kg: Aisulu Tinjbekova (kirgiz). 72 kg: Juliana Janeva (bolgár), … 3. Molnár Zsuzsanna (szlovákiai).