2024. április 25., csütörtök
ÓBECSE

Szegény sorsú gyerekek kapnak ajándékot

Óbecse község területén 668 mélyszegénységben élő gyermeket tartanak nyilván, közülük 200-nak jut az idén télapócsomag. A helyi és németországi adományozók jóvoltából összeállított ajándékok egy részét a Gyermekbarátok Egyesületének szervezésében tegnap vehették át a gyerekek és szüleik.

Az egyesület által támogatott gyerekek hetente vesznek részt a szervezet felzárkóztató szociális-pedagógiai kisegítő programjain. Šormaz Izabella, az egyesület elnöke elmondta: az idén a hátrányos helyzetű és tanulási zavarral küzdő gyerekek mellett a korai óvodai programba bekapcsolt gyerkőcöket is felkarolták, az Egészségház gyermekgondozóinak közreműködésével pedig a környező települések rászorulói is örülhetnek az ajándékcsomagoknak.

– Az egyesületünknek az a célja, hogy ezek a gyerekek a tanulással lépjenek ki a szegénységből. A hozzánk járó gyerekek mellett a család többi tagjára is gondoltunk, így a testvéreik is kapnak most csomagot, a szüleiket pedig tisztálkodószerekkel ajándékozzuk meg – mondta Šormaz Izabella.

Az egyesület által felkaroltak immár 19 éve örülhetnek a télapócsomagnak. Néhány gyermeknek a csomagokat házhoz viszik majd.