2024. április 19., péntek

Troicki az új kapitány

A Szerbiai Teniszszövetségből kiszivárgott értesülések szerint Viktor Troicki lesz a férfiválogatott új kapitánya. Az eddigi kapitány Nenad Zimonjićnak lejárt a szerződése, és bár a következő négyéves időszakra is pályázott, nem marad a poszton, hanem azt a jövőre 35 évesen az aktív játéktól visszavonuló Troicki veszi át. Az új kapitány bemutatkozása feltehetően jövőre a Davis-kupában lesz, sokkal fontosabb viszont a 2022-es ATP-kupa, amelyben majd Szerbia védi a serleget.

Troicki pályafutása során három tornát nyert, a ranglistán pedig a 12. helyig jutott. 2010-ben tagja volt a Davis-kupát nyert válogatottnak, a Franciaország elleni döntőben pedig ő nyerte az utolsó egyénit Michael Llodra ellen.

Mivel a szövetségben egy ideje már semmi sem történik a Đoković család akarata nélkül, lehetséges, hogy közük van Troicki alkalmazásához is.

Novak Đoković egyébként tegnap a 299. hetét kezdte meg a ranglista élén, és ha március 8-áig az első helyen tud maradni, akkor az öröklistán megelőzi a 310 hetes elsőséggel csúcstartó Roger Federert.