2024. április 20., szombat
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

Lyoni feltámadás

A PSG-nek és Neymarnak is fájt a Lyon elleni derbi (Fotó: Beta/AP)

A PSG-nek és Neymarnak is fájt a Lyon elleni derbi (Fotó: Beta/AP)

Nem a PSG vezeti a Ligue 1 tabelláját 14 forduló után – ez a kijelentés önmagában is hírértékű, hát ha még hozzátesszük, hogy vasárnap este a fővárosiak idénybeli negyedik bajnoki vereségüket szenvedték el a Lyontól! Tuchel gárdája sérülésektől szenved, ráadásul ezen a meccsen is kellett egy kényszerű csere a párizsiaknál. A vendégek tudatosan átadták a területet a címvédőnek, de a Lyon ennek ellenére több helyzetet alakított ki. A 35. minutumban Kimpembe eladott labdájára Ekambi csapott le, aki Kadewere elé tálalt, a zimbabwei futballista pedig nem hibázott ziccerben. A PSG hiába próbálkozott, a vendégek ellentámadásai mindvégig veszélyesebbek maradtak. A találkozó feszült mederben folytatódott: egy kemény becsúszás után a 98. percben a játékvezető kiállította Mendest. Szabálytalansága olyannyira durva volt, hogy Neymarra valószínűleg bokaműtét vár. A Lyon 1:0-ra nyert, ezzel a Lille mögött a második a táblázaton, a PSG harmadik.

A Serie A-ban a listavezető Milan egy pontot szerzett a Parma ellen, a La Ligában pedig újabb szenvedős mérkőzés után a Barcelona minimális arányban diadalmaskodott a Levante felett. A PL-ben két meglepetés jutott vasárnap estére, hiszen a Liverpool pontokat hullajtott, az Arsenal kikapott a Brightontól. Az Ágyúsok a kiesőzóna környékén tanyáznak.

Angol bajnokság, a 12. fordulóban: Fulham–Liverpool 1:1, Arsenal–Burnley 0:1, Leicester–Brighton 3:0. Az élcsoport: Tottenham és Liverpool 25, Leicester 24 pont stb. Francia bajnokság, a 14. fordulóban: Lille–Bordeaux 2:1, PSG–Lyon 0:1. Az élcsoport: Lille és Lyon 29, PSG 28 pont stb. Német bajnokság, a 11. fordulóban: Leverkusen–Hoffenheim 4:1. Az élcsoport: Leverkusen 25, Bayern és Leipizig 24 pont stb. Olasz bajnokság, a 11. fordulóban: Genoa–Juventus 1:3, Milan–Parma 2:2. Az élcsoport: Milan 27, Inter 24, Napoli és Juventus 23 pont stb. Spanyol bajnokság, a 13. fordulóban: Elche–Granada 0:1, Barcelona–Levante 1:0. Az élcsoport: Sociedad és Atlético 26, Real Madrid 23 pont stb.