2024. április 20., szombat

Frísz Krisztián bronzérmes

Bronzérmet szerzett a belgrádi birkózó világkupán Frísz Krisztián.

A zentai a kötöttfogás 60 kilogrammos súlycsoportjában jutott el az éremmeccsig, ahol a magyarországi Kecskeméti Krisztiánt gyűrte le.

A kevés akciót hozó bronzmérkőzésen Frísz 2:0-ra diadalmaskodott, miután a bíró kétszer intette meg Kecskemétit passzivitásért.

A magyarországi Torba Erik és Szőke Alex ezüstérmet nyert a belgrádi birkózó egyéni világkupa-viadal hétfői versenynapján.

Az Európa Játékokon ezüstérmes Torba az orosz Zsambolat Lokjajevvel csapott össze a 63 kiló aranyéreméért. A fináléban a magyar sportoló került 1-0-ás előnybe, a folytatásban viszont kétszer is őt látták passzívnak, az orosz pedig fordított és 4-1-re diadalmaskodott.

A 97 kilogrammban szereplő Szőke Alex az esélytelenek nyugalmával várhatta döntőjét, ugyanis a lehető legnehezebb ellenfél, a legutóbbi két világbajnokság aranyérmese, a szintén orosz Musza Jevlojev várt rá. A döntőben az ESMTK junior Európa-bajnoka óriásit küzdött, védekezése kiváló volt. Az első menetben Jevlojev hiába próbálkozhatott hosszú ideig lentről, nem tudott akciót csinálni rajta, a másodikban pedig "csak" egy levitelt tudott bemutatni, így végül 3-0-ás sikerrel szerezte meg az első helyet.
A nyolcfős magyar kötöttfogású válogatott egy arany- és három ezüstéremmel zárt Belgrádban.