2024. március 28., csütörtök
SAKK

Injac már bajnok

Vrnjačka Banján egy fordulóval az országos bajnokság befejezése előtt AleksandarInđ megőrizte vezető helyét Márkus Róbert előtt annak ellenére, hogy a 8. fordulóban vereséget szenvedett Borko Lajthajmtól. A bajnoki címért folyó versenyfutásba bekapcsolódott még az újvidéki Aleksandar Kovačević is.

A női bajnoki cím sorsa eldőlt, a címvédő Teodora Injac 1,5 pont előnnyel vághat neki az utolsó fordulónak. A dobogós helyekért nagy harc várható, hiszen azokra öten pályáznak.

8. forduló, férfiak: Lajthajm–Inđić 1:0, Márkus–Perunović remi, Kovačević–Todorović 1:0, Budisavljević–Čabarkapa 1:0, Ivanišević–Damljanović 1:0. A pillanatnyi sorrend: Inđić 5,5, Kovačević és Márkus 5, Ivanišević 4,5, Perunović és Budisavljević 4, Lajthajm 3,5, Todorović és Čabarkapa 3, Damljanović 2,5 pont.

Nők: Velikić–Cseluskina 0:1, Drljević–Erić 0:1, Benderać–Injac remi, Prudnyikova–Gajčin remi, Srdanović–Rapport remi. A pillanatnyi sorrend: Injac 6, Drljević, Velikić és Rapport 4,5, Benderać és Erić 4, Gajčin és Cseluskina 3,5, Srdanović 3, Prudnyikova 2,5 pont.