2024. április 19., péntek
SAKK

Inđić és Márkus versenyfutása a titulusért

A Vranjačka Banján zajló országos bajnokság 5. fordulójában az éllovas Aleksandar Inđsötét bábukat vezetve legyőzte az eddig kiválóan szereplő szabadkai Novak Čabarkapát, és fontos győzelmet aratott Márkus Róbert is Branko Damljanović felett. A jelenlegi formát tekintve kettejük között dőlhet el a bajnoki cím sorsa. A női bajnokság 5. fordulója volt az eddigi legharciasabb, mind az öt párharc eldőlt. Teodora Injac és Ljilja Drljević nyerték a rangadókat, a zombori Marina Gajčin megszerezte második győzelmét.

5. forduló, férfiak: Budisavljević–Lajthajm 0:1, Ivanišević–Kovačević remi, Damljanović–Márkus 0:1, Čabarkapa–Inđić 0:1, Todorović–Perunović remi. A pillanatnyi sorrend: Inđić 4, Márkus 3,5, Ivanišević, Perunović, Čabarkapa, Todorović és Kovačević 2,5, Damljanović és Lajthajm 2, Budisavljević 1 pont.

Nők: Prudnyikova–Velikić 0:1, Srdanović–Benderać 0:1, Rapport–Drljević 0:1, Gajčin–Cseluskina 1:0, Injac–Erić 1:0. A pillanatnyi sorrend: Injac és Drljević 4, Erić 3, Velikić és Rapport 2,5, Benderać, Srdanović és Gajčin 2, Cseluskina és Prudnyikova 1,5 pont.