2024. április 23., kedd

Ne várjuk meg a tünetek súlyosbodását!

Egyre többen tárcsázzák a topolyai Covid-rendelő telefonszámát

Hőemelkedés, ízületi fájdalmak, íz- és szagérzékelés elvesztése esetén, fulladás, nehéz légzés, fáradékonyság érzetével, kiütésekkel a testen, emésztési zavarok, hasmenés jelentkezése esetén azonnal forduljanak az érintett egyének a Covid-rendelő ügyeleteséhez tanácsért, a gyógykezelés érdekében – áll a Dr. Hadzsy János Egészségház elsősorban a krónikus betegekhez és az idősebb személyekhez intézett felhívásában. Topolyán a Szent István utca 1. alatt található rendelőt első lépésben telefonon keressék fel az érintettek, a 024/773-193-as vezetékes telefonszámot, illetve a 065/961-66-26-os mobilszámot tárcsázva, és csak időpontegyeztetés után induljanak el a vizsgálatra. A telefonszámon keresztül egyébként a konzultációt követően pontos utasításokat kapnak a páciensek a következő lépéssel kapcsolatban. A közleményben az egészségház arra hívja fel a figyelmet, nagyon fontos, hogy az érintettek ne várják meg a tüneteik súlyosbodását, mivel az akár visszafordíthatatlan szövődmények kialakulásához is vezethet.

Topolyán is fokozatosan romlik a járványhelyzet. A minap rendkívüli helyzet kihirdetéséről döntött a válságtörzs, élén Szatmári Adrián községi elnökkel, mert az aktív fertőzöttek száma meghaladta a 200-at a község területén. A Szabadkai Közegészségügyi Intézet naponta közzétett jelentése alapján Topolyán hétfőn 15, kedden 22, szerdán 19, csütörtökön pedig 13 újabb fertőzöttet vettek nyilvántartásba, Kishegyesen hétfőn 6, kedden 7 fertőzöttet regisztráltak, szerdán 10-et, csütörtökön pedig 11-et.

A kishegyesi Dr. Márton Sándor Egészségház arra kéri a község polgárait, hogy akiknél mutatkoznak a fertőzés tünetei, jelentkezzenek az egészségház Covid-rendelőjében, az Iparos utca 1. alatt (a rendőrség felőli bejárat). Az egészségház telefonszáma: 024/4730-236.