2022. augusztus 14., vasárnap

Pásztor Bálinttal találkozott Lálity Urbán Emese

Jelenet a szabadkai egyeztetésről (Fotó: Pásztor Bálint Facebook-oldala)
Jelenet a szabadkai egyeztetésről (Fotó: Pásztor Bálint Facebook-oldala)

Szabadkára látogatott Pásztor Bálint meghívására Lálity Urbán Emese, a kormány frissen kinevezett infrastrukturális államtitkára. A látogatás célja a várost érintő projektumok áttekintése volt – áll Pásztor Bálint mai Facebook-bejegyzésében.

A megbeszélésen részt vett Kern Imre szabadkai alpolgármester is, aki az előző két mandátumban Lálity Urbán elődjeként teljesített szolgálatot az Építésügyi, Közlekedési és Infrastrukturális Minisztériumban – mutat rá Pásztor posztja, kiemelve: Kern elévülhetetlen érdemeket szerzett az Y-elágazás autópálya-szakasz befejezésében és a Szabadka-Szeged vasútvonal felújításának sínre tételében.

A megbeszélést követően a politikusok ellátogattak az Y-elágazás melykúti úti szakaszán épülő felüljárójához, és megállapították, hogy a munkálatok a tervezett ütemben folynak – áll a bejegyzésben.

Pásztor arra is felhívta a figyelmet, hogy az Y-elágazás másik, Pacséri úti felüljárójára 250 millió dinárt harcoltak ki a tegnap elfogadott köztársasági költségvetésben.