2024. április 25., csütörtök

Segítség a beteg gyermekek szüleinek

A múlt hétvégén a zombori városi tanács döntött az újévi ünnepségre szánt 1,5 millió dinár átirányításáról. Az ülésről készült jegyzőkönyvet még nem tették közzé, így nem tudni, hogy a pénzt pontosan hogyan osztják szét – írja a soinfo.org portál.

(Illusztráció: pixabay.com)

(Illusztráció: pixabay.com)

Az ülés hivatalos beszámolója szerint a járványügyi helyzet miatt nem adottak a feltételek az újévi program megszervezésére, ezért a Szociális Védelmi Tanács javaslatára 1 500 000 dinárt irányítottak át a ritka és súlyos betegségben szenvedő gyermekek szüleinek megsegítésére. Emellett 500 újévi csomagot osztanak szét a pénzügyi szociális segélyben részesülő gyermekek és a kiszolgáltatott csoportokba tartozó gyermekek számára. A zombori Szociális Központ adatai szerint a város területén élő 6800 pénzügyi, szociális segélyben részesülő személy közül 900 gyermek.

Az önkormányzat ülésének beszámolóját december 4-én tették közzé, de a mai napig nem küldték el az ülés hivatalos jegyzőkönyvét, amely az állítások szerint 14 napirendi pontot tartalmazott. Így jelenleg még nem lehet biztosan megmondani, hogy mennyi pénzt költenek a csomagok összeállítására, és hogyan osztják el a súlyos és ritka betegségekben szenvedő gyermekek szüleinek szánt pénzeszközöket. Nem ismert, hogy az összeget kizárólag a városban élő polgárok számára osztják szét, vagy továbbítják azoknak a szervezeteknek, amelyek adománygyűjtő akciókat szerveznek.

Egyébként a tervezett másfél millió dinár kevesebb, mint a városi szilveszter megszervezésére elkülönített pénz harmada. Zombor Idegenforgalmi Szervezetének 2020-as munkaterve szerint, 5,5 millió dinárt különítettek el az eseményre, ezért továbbra sem világos, hogy a fennmaradó négymillió dinárt mire fogják elkölteni. Tavaly a Zombori téli varázslat elnevezésű rendezvény 3,5 millió dinárba került, melynek felét Alen Islamović újévi koncertjére szánták.