2024. április 25., csütörtök

A legjobb világzenei kiadványok között a Besh o droM lemeze

Közzétette a 2020-as év legjobb 50 világzenei albumából összeállított lejátszási listáját a World Music Charts Europe, amely a zsűrit alkotó 50 világzenei rádiós szakember szavazatai alapján állt össze. A budapesti Fonó több idei nagysikerű kiadványa közül a zsűri döntése alapján a Besh o droM 20. születésnapi, jubileumi lemeze került fel a listára.

A zsűritagok megköszönik nyilatkozatukban minden művésznek, producernek, kiadónak, akik ennyi szépséggel látták el őket ezekben a nehéz időkben.

A Besh o droM jubileumi lemeze már korábban is bizonyított: remek kritikákat kapott, valamint felkerült a World Music Charts Europe mellett a Transglobal World Music Charts-ra és a régió zenéit szemléző Balkan World Music Chartsra is.

Az impozáns kivitelű kiadványt Kardos Gábor csodálatos koncertfotói teszik teljessé és egyben vizuális élménnyé.

A Besh o droM 20 éve élvonalbeli zenekar, ez az évtizedek alatt nem változott. A jubileumi albumon 12 dal – avagy „beshodromosan” csocsek – található, amelyből árad az életerő és energia. A zenekari tagok három különböző országban élve és alkotva példaértékűen tartják egybe a zenekart és művelik azt a zenei stílust, amely már jellegzetesen a Besh o droMé.