2024. április 19., péntek

Magyarbarát képviselői csoport

Kovács Elvira (Fotó: Ótos András)

Kovács Elvira (Ótos András felvétele)

Kovács Elvira, a köztársasági képviselőház alelnöke, a parlament eurointegrációs bizottságának elnöke megbeszéléseket folytatott Pintér Attilával, Magyarország belgrádi nagykövetével, amely során Kovács tájékoztatta a nagykövetet arról, hogy a parlament megalakította a Magyarországra barátként tekintő képviselők csoportját.

Ezt a képviselői csoportot 49 képviselő alkotja és hozzájárul majd a magyar és szerb parlament intenzívebb együttműködéséhez, áll a parlament közleményében.

Pintér Attila gratulált Kovács Elvirának, a parlament alelnökének megválasztásához és elégedettségének adott hangot, miszerint az alelnöki poszton a magyar kisebbség képviselője állhat.

A tárgyalófelek a beszélgetés során leszögezték, hogy Magyarország és Szerbia kapcsolata magas szinten van, és a jelenlegi járványhelyzet sem akadályozta meg az együttműködésüket. Az együttműködés további fejlesztésére azonban van még lehetőség, amit a kölcsönös látogatások és a parlamenti képviselők tapasztalatcseréje révén tudnak megvalósítani.

A nagykövet kihangsúlyozta, Magyarország továbbra is támogatja Szerbiát az Európai Unió felé vezető úton, majd rámutatott: Szerbia jó eredményeket ért el a gazdaság területén, a koronavírus-járvány elleni küzdelemben és a parlamenti választásokban.

Kovács Elvira megköszönte Magyarország támogatását az euróintegrációs folyamatokban, valamint azt a segítséget, amelyet Budapest a világjárvány kezdetétől nyújtott országunknak a legnehezebb pillanatokban.