2024. március 28., csütörtök

Olvasásra fel! könyvajánló- és képzőművészeti pályázat

A Szarvas Gábor Könyvtár idén hatodik alkalommal hirdeti meg az Olvasásra fel! elnevezésű könyvajánló- és képzőművészeti pályázatát az óvodás, alsós, felsős és középiskolás, valamint a felnőtt korosztály számára. A pályázók meseillusztrációt, illetve könyvajánlót küldhetnek be a könyvtár pályázatára.

A könyvajánló- és képzőművészeti pályázat feltételei korosztályonként eltérők. Az óvodás és első osztályos korosztálytól egy meseillusztrációt várnak. Az alsós pályázóknak három különböző meseajánlót kell beküldeniük a pályázatra, mesénként 10–15 mondatban, amihez szívesen látnak mellékletként illusztrációt is. A felsős tanulók esetében a három különböző irodalmi mű között helyet kaphatnak prózai és lírai alkotások is. A terjedelem ajánlónként nem haladhatja meg a fél gépelt oldalt. A felnőtt és a középiskolás korosztályú olvasóktól három irodalmi alkotásról várnak ajánlót. A terjedelem ajánlónként nem haladhatja meg a fél gépelt oldalt.

A pályázatban részt vehet minden érdeklődő, megkötés nélkül. A diákok esetében a pályázatokon kérik feltüntetni a teljes nevet, az iskola megnevezését, osztályt és az osztályfőnök vagy felkészítő pedagógus nevét. A munkákat 2021. január 22-éig várják a könyvtárban. Az ajánlók beadhatók személyesen a Szarvas Gábor Könyvtárban, vagy e-mailben az ada.konyvtar.palyazat@gmail.com címen. Az utóbbi esetben a levél tárgyában fel kell tüntetni: „Olvasásra fel!” A könyvajánló- és képzőművészeti pályázat végeredményét 2021. január 29-én, a magyar kultúra napja alkalmából hirdetik ki.