2024. március 28., csütörtök

A Zvezda első veresége

Davidovacékat először állították meg a regionális ligában (Fotó: Beta)

Davidovacékat először állították meg a regionális ligában (Fotó: Beta)

A Budućnost lett az első csapat a regionális ABA-liga aktuális szezonjában, amely megverte az éllovas Crvena zvezdát, a podgoricaiak ráadásul Belgrádban tudtak diadalmaskodni a hajráig szoros mérkőzésen, 67:65 arányban. A Budućnost a jól sikerült második negyeddel (19:27) kicsit ellépett a nagyszünetre (39:44), és bár a Zvezda az utolsó periódus elején vissza tudta venni a vezetést (58:56), a rendkívül kevés pontot hozó, védekezésre összpontosító utolsó percekben a vendégeknek jött ki jobban a lépés. A győztesnél Ivanović (20), a Zvezdánál Davidovac (13) volt a legponterősebb.

ABA-liga, a 9. fordulóban: Crvena zvezda–Budućnost 65:67, Krka–Primorska 74:57. Az élcsoport: Crvena zvezda 17, Mega 16, Mornar (–1) 15, Partizan 13, Budućnost (–3) 12 pont stb.

NBA

Nem lesznek marihuánatesztek

Az észak-amerikai profi kosárlabdaliga megállapodott a játékosok szakszervezetével, hogy a 2020/21-es szezonban felfüggesztik a véletlenszerű marihuánateszteket. Mike Bass, a liga szóvivője annyit fűzött hozzá a bejelentéshez, hogy a döntést a világjárványhelyzetből eredő szokatlan körülmények miatt hozták meg. Hozzátette: az ilyen jellegű tesztek helyett a véletlenszerű ellenőrzések során más kábítószerek, illetve a teljesítményfokozók vizsgálatára összpontosítanak.
A játékosok hamarosan megkezdik a felkészülést a szokásosnál rövidebb, 72 meccses alapszakaszra, amely december 22-én rajtol el, két hónappal a világjárvány miatt megcsúszott előző szezon floridai buborékban történt lezárását követően.