2024. április 16., kedd

Montenegró kiszolgáltatta a brutális tettlegességgel vádolt Kontićot

Noha az október derekán tett igéret szerint Montenegró „gyorsított eljárással” adja ki Szerbiának azt az Ivan Kontićot, aki augusztus 24-én Újvidéken brutálisan megvert egy fiatalembert, a kiadatása igen sokat váratott magára, de ma reggel megtörtént – adta hírül Damir Lekić, a vádlott védőügyvédje. A 021.rs jelentése szerint a Szerb Rendőrigazgatóság megerősítette Lekić közlését.

A gyilkossággal gyanúsított Ivan Kontić (30) szerb-montenegrói kettős állampolgárt Podgoricában tartóztatták le október 11-én a montegnegrói belügyi szervek, négy héttel a nemzetközi körözőlevél kiadása után.

Emlékezetes marad, hogy a tettéről készült videofelvétel bejárta a térséget. Mire a szerbiai belügyi szervek reagáltak, addig az elkövető szabadon mozgott, sőt szeptember 8-án egy korábbi ügyben még a bíróságon is megjelent, majd zavartalanul elutazott Montenegróba. A különösen kegyetlen tettlegesség Újvidéken, a Zsidó utcában történt. A rendőrség jelentése szerint az elkövető először a sértett testére és a fejére mért ütéseket, de akkor is folytatta a bántalmazást, amikor a másik már eszméletlenül a földön feküdt. A sértett mindkét alkarját eltörte.

Kontić két társát, O. L.-t és L. V.-t korábban szabadon engedték.