2024. március 29., péntek

Szórólapok és videóklip

A munkaerő-kizsákmányolás elleni küzdelem

Szabadka Város emberkereskedelem megelőzésével és az emberkereskedelem elleni küzdelemmel foglalkozó helyi csapata a május és december közötti időszakban részt vett Az emberkereskedelem megelőzése és az emberkereskedelem elleni küzdelem Szerbiában elnevezésű projekt lebonyolításában, melyet az Európai Unió és az Európai Tanács támogatott. A projektum öt szerbiai városban, azaz Szabadkán, Mitrovicán, Šabacon, Nišben és Vranjeban valósult meg, célja pedig az emberkereskedelem, különösen a munkaerő-kizsákmányolás problémájára való figyelemfelhívás volt.

A projektben részt vevők a fent említett városokban tevékenykedő, emberkereskedelem elleni küzdelemmel foglalkozó helyi csapatok voltak, melyeket az UG Atina szervezet támogatott.

A szabadkai munkacsoport a szabadkai Vöröskereszt dolgozói és önkéntesei közreműködésével a munkaerő-kizsákmányolás témájában egy szórólapot és videóklipet (https://youtube/dOWaQt9_h_0) készített el annak érdekében, hogy a nyilvánosság minél szélesebb körben tájékozódjon az esetleges veszélyekről – olvasható többek között Szabadka Város emberkereskedelem megelőzésével és az emberkereskedelem elleni küzdelemmel foglalkozó helyi csapatának hétfői közleményében.