2024. március 29., péntek

A Mikulás lovon érkezett

Elmondható, hogy az ünnep csak annyira szép, amennyire azzá tesszük. Két fiatal kishegyesi hölgy, Kalmár Liana és Németh Nikolett úgy gondolta, hogy szebbé varázsolják a kishegyesi gyerekek és idősek Mikulását. Mindkettőjük szenvedélye a ló és a lovaglás, ezért kapóra jött az ötlet, hogy lovas Mikulásként járják körbe a falu gyerekeit.

– Liana látott egy megosztást a Facebookon arról, hogy lóval mentek mikulásozni. Beöltöztették a lovat és házhoz mentek gyerekeket lovagoltatni, és szaloncukrot osztogattak. Ez jó ötletnek tűnt, és arra gondoltunk, hogy mi is megcsinálhatjuk – mondta Németh Nikolett, majd arról is beszámolt, hogy szombat és vasárnap délután járták lóháton a falut. Nagy volt az érdeklődés a két fiatal hölgy kezdeményezése iránt. Sok szülő előre jelezte, hogy szívesen látnák őket, de menet közben is többen jelentkeztek náluk, nyilatkozott Nikolett.
A két lovas Mikulás szaloncukorral lepte meg a gyerekeket, a bátrabbak a lovakra is felülhettek. Lovas fényképet viszont minden gyermek akart. A két hölgy néhány nyugdíjast is meglátogatott, akik számára ugyancsak nagy élmény volt a beöltöztetett lovaknak a látványa. A szervezők úgy érzik, hogy sikeres volt a lovas Mikulás akció.

– Úgy érzem, hogy nagyon jól sikerült, nagyon sok mosolyt láttunk. A gyerekek nagyon örültek nekünk és a szülőknek is tetszett, és hálásak voltak – mondta el Nikolett. Sok helyen mondták nekik, hogy jövőre is várják őket, ezért a következő évben is szándékozzák ennek a kezdeményezésbek a megszervezését. Az akcióba több lovas barátjukat is szeretnék bevonni, mert véleményük szerint, több ló, nagyobb élményt jelent.
Az akciót az teszi igazán széppé, hogy a két fiatal hölgy díjmentesen járta körbe a gyerekeket, az elajándékozott szaloncukrot pedig ők maguk vásárolták.