2024. április 18., csütörtök

FRISSÍTETT – A csehek és a lengyelek búcsúztak

A cseh és a lengyel válogatott nyeretlenül búcsúzott a dániai női kézilabda Európa-bajnokságon a csoportkör harmadik, utolsó fordulójában, hétfőn.

A B csoportban a herningi helyszínen jól startoltak a csehek, az első félidőben elléptek a világbajnoki ezüstérmes spanyoloktól, és a szünetben már magabiztosan vezettek. Még a 41. percben is ők álltak jobban hat góllal, ám a folytatásban a spanyolok 11 gólt dobtak, és végül 27:24- es eredménnyel zárták a mérkőzést. Ők jutottak tovább a középdöntőbe.


A D jelű kvartettben, Koldingban zajlott a német-lengyel meccs. Az elején a lengyelek 6:2-re elhúztak, ám ellenfelük a hajrában egy 7:2-es sorozattal fordított. Bár a lengyelek végül 21:21-es döntetlenre mentették a meccset, a csoport utolsó helyezettjeiként ők estek ki. 

Továbbjutott a középdöntőbe a norvég és az orosz válogatott is.

D csoportban a hétszeres Európa-bajnok norvégok szoros mérkőzést vívtak Románia csapatával. Utóbbiak a 42. percig vezettek, végül a norvégok megtörték a románok védekezését. A mérkőzés végeredménye 28:20

A B jelű kvartettben nem volt ennyire kiélezett a helyzet, az olimpiai címvédő orosz csapat mindvégig vezetett és 30:26-ra legyőzte a svéd lányokat.