2024. március 29., péntek

Temerinbe látogat a Mikulás

Ma este minden kisgyermekes családban csizmát tisztogatnak szorgos kis kezek, van ahol kalács, keksz, pohár tej is kerül az asztalra. Vitatkoznak, húzzák az időt, nem akarnak lefeküdni, várják a Mikulást.

Különös aggodalom furakodik idén a kicsi szívekben lobogó lelkesedés mellé: Vajon eljön? Nem betegedett meg?

Bizony, idén mindenki, még a legkisebbek is jól tudják, legjobb, ha mindenki otthon marad. Jól tudják, vigyázni kell most az idős nénikre, bácsikra. Mi lesz hát az ajándékokkal, ha nem szállítja őket a koronavírus-fertőzéstől tartó bölcs, öreg Mikulás?!

Nem alaptalan gondok és gondolatok ezek, a vírus terjedésének megakadályozására irányuló járványügyi intézkedések ugyanis valóban útját állták a különböző rendezvényeknek. Iskolákba, óvodákba egész biztosan nem látogat el idén a nagyszakállú, a különböző művelődési intézmények, munkaközösségek, és egyéb egyesületek  is kreatív megoldásokat keresnek, hogy megörvendeztethessék a közösség legkisebbjeit.

A temerini apróságok szerencsés helyzetben vannak, hiszen jelezte érkezését a Mikulás. Vasárnap, a délelőtti órákban vágtat majd végig a főbb utcákon lovas kocsiján, cukorkát, almát, diót osztogat majd a gyerekeknek.

Fél tíz és tíz óra között a templom előtt megpihen, ott beszélgetni is lehet vele, a legbátrabbak elmondhatnak egy verset, énekelhetnek dalocskát, vagy rajzot nyújthatnak át.

A Mikulásnak segít az ajándékosztásban Hugyik Anetta és Kósa Sándor, és a lovasok egy csoportja.

A programot a járványügyi előírásokkal összhangban szervezték meg, támogatja Temerin község önkormányzata, a Községi Képviselő Testület, a Hugyik család és a temerini Széchenyi István Hagyományőrző Lovas Egyesület, valamint Kovács Róbert és Szabó Gabriella.

A Mikulás ruháját ezúttal is Törteli László színművész ölti magára.