2024. április 19., péntek
ÓBECSE

Megjelent az ösztöndíjpályázat

(Illusztráció: pixabay.com)

(Illusztráció: pixabay.com)

Az idén is összesen 60, 10 hónapon át folyósított havi 8000 dináros ösztöndíjra írt ki pályázatot december elsején az óbecsei önkormányzat. A pályázók olyan, szerbiai állami felsőoktatási intézményben, állami költségvetésen tanuló, óbecsei lakhellyel és szerbiai állampolgársággal rendelkező rendes hallgatók lehetnek, akik először iratkoztak be a folyó tanévben az elsőfokú vagy másodfokú tanulmányok megfelelő évfolyamára vagy az abszolvensi évre, egyetemi tanulmányaik alatt nem ismételtek évet és legalább nyolcas tanulmányi átlaguk van. További elvárás, hogy a pályázók az alapfokú egyetemi tanulmányok harmad- vagy negyedéves, illetve a mesterképzés elsőéves vagy másodéves hallgatói legyenek, vagy először legyen abszolvensi státusuk az alapképzésen, illetve a mesterképzésen. Nem lehet ösztöndíjas olyan hallgató, akinek abszolvensi státusa van, de lejárt az abszolvensi időszaka, aki munkaviszonyban van, aki betöltötte a 26., illetve a 27. életévét, ha az alapfokú tanulmányok tovább tartanak nyolc szemeszternél, és az sem, aki közpénzből valamilyen más ösztöndíjat kap.

A pályázatok rangsorolásakor elsőbbséget élveznek majd a hiányszakmák, ezek pedig a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat óbecsei kirendeltségének az adatai szerint az alábbiak: általános orvos, fogorvos, okleveles gépészmérnök, okleveles elektrotechnikai mérnök, okleveles informatikus, okleveles gyógyszerész, okleveles építőmérnök, okleveles élelmiszer-technológiai mérnök, okleveles közlekedési mérnök, okleveles állattenyésztési mezőgazdász mérnök, okleveles állatorvos, okleveles matematikus, okleveles fizikus, okleveles biológus, okleveles kémikus, okleveles német nyelvtanár és okleveles angol nyelvtanár.

A jelentkezési határidő a pályázat megjelenésétől számított 15 nap. A pályázat további feltételeiről és a benyújtandó dokumentumokról a www.becej.rs honlapon lehet tájékozódni szerb és magyar nyelven egyaránt.