2024. március 28., csütörtök
KORONAVÍRUS VAJDASÁGBAN

1873 új fertőzött egy nap alatt

A Vajdasági Közegészségügyi Intézet továbbra is rendkívülinek ítéli meg a koronovírus-helyzetet a tartományban, noha enyhén mérséklődött az újonnan azonosított fertőzöttek száma, de az még mindig nagyon nagy.

Az utóbbi 24 órában a tartomány területén 1873 esetet regisztráltak. Újvidék a listavezető 537 új koronavírus-fertőzöttel, ami nagyon magas számnak számít. A helyzet igen kritikus Pancsován, Nagybecskereken, Nagykikindán, Zomborban, Szabadkán és Mitrovicán.

A tartományban jelenleg 33.498 azonosított koronavírus-fertőzöttet tartanak nyilván, ám valós számuk ennél jóval nagyobbra tehető – állapítja meg az intézet közleményében. Legtöbb fertőzést Újvidéken jegyeznek (10.502), Pancsován (3400), Nagybecskereken (2100 felett), majd következnek Szabadka (1800 felett), Nagykikinda és Palánka, több mint 1000 azonosított fertőzöttel.

Az intézet jelenleg a tartomány minden községében és városában rendkívülinek ítéli meg a helyzetet, ezért arra kérik a polgárokat, hogy szigorúan tartsák be az óvintézkedéseket és az ajánlásokat a maguk és környezetük egészsége érdekében.