2024. április 25., csütörtök

A fiatalok öröme a legfontosabb

Mikulás-csomagokkal kedveskedett az önkormányzat a Kéz a kézben foglalkoztatottjainak
A csomagokat Cipó Igor és Homolya Ákos adták át Rácz Magdolnának és Csontos Bata Mártának (Gruik Zsuzsa felvétele)

A csomagokat Cipó Igor és Homolya Ákos adták át Rácz Magdolnának és Csontos Bata Mártának (Gruik Zsuzsa felvétele)

A korábbi évekhez hasonlóan a zentai önkormányzat idén is fontosnak látta, hogy karácsony közeledtével megajándékozza a Kéz a Kézben Értelmi Fogyatékosok és Segítőik Civil Szervezetének ellátottjait. Most azonban a járványhelyzetre való tekintettel ünnepélyes átadás helyett az önkormányzat képviseletében Homolya Ákos civil szervezetekkel megbízott tanácsos és Cipó Igor polgármesteri tanácsos érkezett meg a csomagokkal a napközis foglalkozásra, majd átnyújtották azokat a szervezet vezetőinek.

Homolya Ákos kérdésünkre elmondta, hogy összesen harminc darab gazdagon összeállított csomagot ajándékoztak a szervezetnek, amelyek főként édes és sós süteményeket, illetve élelmiszereket tartalmaznak. Hangsúlyozta, hogy a karácsonyi ünnep közeledtével kiemelten fontos a fogyatékossággal élő emberek segítése:

– Az önkormányzat mindig is nagy figyelmet fordított az értelmileg sérült gyerekek és felnőttek támogatására. Ezt a figyelmet a közelgő ünnepekre való tekintettel most még inkább szeretnénk érvényre juttatni. Az ünnep, a meghittség és a szeretet nekik is kijár, ezért is döntöttünk úgy, hogy megajándékozzuk őket.