2024. április 18., csütörtök

Rövidített munkaidő több üzlet esetében

A szabadkai városi válságkezelő törzskar pénteken parancsot adott ki, amelyben a koronavírus-járvány terjedésének megállítása, illetve lassítása érdekében hozott intézkedésekre hívja fel a polgárok figyelmét.

(Fotó: Gergely Árpád)

(Fotó: Gergely Árpád)

A december 15-éig terjedő időszakban a legtöbb kereskedelmi, kisipari és szolgáltató tevékenységet folytató üzlet csak munkanapokon 5 és 17 óra között tarthat nyitva. Ugyanez vonatkozik például a fogadóirodákra, művelődési intézményekre, edzőtermekre, sportlétesítményekre, a vendéglátóipari létesítményekre, és természetesen a bevásárlóközpontokra. Ezen megkötés nem vonatkozik a gyógyszertárakra, a benzinkutak üzemanyag-árusító tevékenységére és az ételkihordást végző vendéglátó-ipari üzletekre.

Az élelmiszereket árusító üzletek szombaton és vasárnap is 21 óráig nyitva tarthatnak, míg a piacok 6 és 15 óra között fogadhatnak vásárlókat. Különleges esetekben nyitva tarthatnak kulturális intézmények, fitneszközpontok, edzőtermek, medencék is, míg azok a műhelyek, üzletek, ahol a szolgáltatásokhoz nem szükséges az azokat igénybe vevők személyes jelenléte, 17 óráig tarthatnak nyitva.

A parancsban foglaltak betartását Szabadka Város Közigazgatási Hivatalának Felügyeleti és Ellenőrző Titkársága felügyeli.