2024. április 18., csütörtök

Tovább nőtt a fertőzöttek száma

A Szabadkai Közkórház Covid-részlegében 170 beteget ápolnak

A Szabadkai Közegészségügyi Intézet péntek reggeli adatai szerint az észak-bácskai körzetben az elmúlt 24 óra alatt újabb 162 személynél regisztrálták a koronavírus-fertőzést. Szabadka Város területén 137 személy tesztje volt pozitív, míg Kishegyes Községben 13, Topolya Községben pedig 12 fertőzöttet regisztráltak.

(Fotó: Gergely Árpád)

(Fotó: Gergely Árpád)

A Szabadkai Közkórház pénteki jelentése szerint az intézmény koronavírusos légúti megbetegedésekkel foglalkozó rendelőjében az elmúlt 24 órában 75 vizsgálatot végeztek el. 26 beteget további kórházi kezelés céljából az intézményben tartottak. Ezen időszak alatt tizennyolc, korábban a kórházban ápolt pácienst engedtek haza; ők az elkövetkező időszakban otthoni karanténban lesznek, és gyógyításuk is otthoni körülmények között folytatódik.

A kórház Covid-részlegében jelenleg 170 páciensről viselnek gondot. Az intenzív osztály koronavírusos megbetegedetteknek fenntartott részlegében 19 beteget ápolnak, közülük tizennégyen gépi lélegeztetésre szorulnak.

Azon polgárok, akik a koronavírus-fertőzés tüneteit tapasztalják magukon, a Szabadkai Egészségháznak a Harambašić, valamint az Eugen Kumičić utcában lévő rendelőjében jelentkezhetnek mindennap 7 és 22 óra között.