2024. április 25., csütörtök

Átalakult az Újvidéki Vásár

Ideiglenes Covid-kórházzá alakították át az Újvidéki Vásár 1-es csarnokát. Azokat a betegeket fogják ott ápolni, akik enyhébb tüneteket mutatnak.

Nebojša Stefanović védelmi miniszter és Miloš Vučević, Újvidék polgármestere  pénteken az esti órákban megtekintette az előkészületeket.

Az önkormányzat által kiadott közleményből kiderül, a vásár területét 24 óra alatt sikerült átalakítani. Mindez az önkormányzat, és a védelmi minisztérium irányításával, a katonák és számos önkéntes munkájának köszönhetően valósult meg.

Stefanović közleményben fejezte ki elégedettségét, hogy a Szerbiai Katonaság ismét hatékonyságáról tett tanúbizonyságot. Kiemelte, amióta márciusban bevonták a járványhelyzet által generált tevékenységek megoldásába, a katonaság mind a mai napig rendületlenül végzi feladatait.

Közben a fővárosban a ma megnyílt batajnicai Covid-kórház már fogadta az első betegeket – tájékoztat az RTS.

Az egészségügyi intézmény igazgatója, dr. Tatjana Adžić Vukićević arra hívta fel a polgárok figyelmét, hogy ne saját döntés alapján menjenek a kórházba, hanem először a Covid-rendelőben konzultáljanak az orvossal. Ott az orvos dönti majd el, a páciensnek szüksége van-e kórházi kezelésre, vagy otthonában lábadozhat.

Erre a folyamatra azért van szükség, hogy ne alakuljon ki tolongás a kórházban – emelte ki Adžić Vukićević.