2024. április 23., kedd

Három alvás kettőnek az áráért

Február óta először növekedett a turisták száma

A Köztársasági Statisztikai Intézet legfrissebb adatai szerint a hazai turisták októberben 4,1 százalékkal több éjszakát töltöttek el itthon, mint tavaly ugyanebben a hónapban.

Újvidékre nyaranként tízezrével látogatnak a vendégek, mindenekelőtt a fiatalok, közülük is legtöbben az EXIT fesztivál körüli időszakban.

Újvidékre nyaranként tízezrével látogatnak a vendégek, mindenekelőtt a fiatalok, közülük is legtöbben az EXIT fesztivál körüli időszakban.

Az Újvidéki Idegenforgalmi Szervezet illetékesei közleményükben részletesen kitérnek a tartományi székvárosra kivetített adatokra, a mutató városunk esetében már sokkal nagyobb – 12,8 százalékos növekedést lehet elkönyvelni. A járvány kezdete óta az Újvidéki Idegenforgalmi Szervezet alkalmazkodott az új helyzethez és számos, a város nevezetességeit népszerűsítő kampányt indított a Facebook és az Instagram közösségi oldalak felületein. A szponzorált, promóciós kampányoknak nagy sikerük volt, a szervezet naponta tartja a kapcsolatot a hazai turistákkal, azokkal, akik szeretnének a városba látogatni, de azokkal is, akik ezt az idén már megtették. Kampányaik közül kiemelhető a Fizess két éjszakát, hármat kapsz! elnevezésű akció, amely jelenleg is tart, és amelynek köszönhetően a vendégeknek lehetőségük van három estét a városban tölteni, kettő áráért. Ezzel egyidejűleg megvalósítás alatt áll az 52 hétvége Újvidéken elnevezésű kampány is, melynek során a résztvevők minden hét utolsó munkanapjának végén ajánlásokat kapnak, hogy hol tölthetik el szabadidejüket a városban. Emellett a mögöttünk lévő időszakban a szervezet mintegy 150 hazai és régióbeli idegenforgalmi irodának küldte el ajánlásait annak érdekében, hogy az általuk vezetett turisták minél tartalmasabb időt tölthessenek el városunkban.

A Forbs magazin nemrégiben Szerbia turisztikai kínálatának elemzése során Újvidéket látogatási célpontként külön helyen említette, leginkább különféle kulturális programjai miatt. A szállodákból begyűjtött adatokból kiderült, hogy októberben lényegesen több éjszakát töltöttek a turisták a városban (18.705), mint szeptemberben (13.219), ugyanakkor a látogatások számában nem volt különbség. Ezenkívül a vendégek októberben több időt is töltöttek a városban, ez az idő átlag 3,18 napot tett ki, míg szeptemberben ez a szám 2,26 nap volt. Érdekes adatnak számít az is, hogy októberben a szervezet információs központjaiba látogató turisták egyharmada Izraelből érkezett, második helyen pedig az USA-ból érkezők álltak.