2024. március 29., péntek

Testi-lelki megújulás

A topolyai Flabi-Ani Rekreáció Egyesület tevékenységéről Győri Dórával, az egyesület egyik alapítójával beszélgettünk. A flabélos mozgásterápiáról és annak jótékony hatásairól kérdeztük.
Mi az egyesület célja?
– Tulajdonképpen a sógornőm ötlete volt, ő talált rá erre a nagyszerű gépre. A sógornőimmel és a lányommal közösen alapítottuk meg az egyesületet, hiszen szerettünk volna egy olyan helyet, ahol a nők kifújhatják a fáradt gőzt, hogy a hétköznapi rohanás közepette legyen egy fél óra vagy akár egy óra, amit csak magukra tudnak szánni. A flabélosz használata közben a hölgyek lelke és teste is rekreálódik.
Milyen hatásai vannak a flabélosz használatának?
– Számos pozitív hatása van: Javítja az állóképességet, az egyensúlyérzéket, a helyes testtartást, többek között a gerincre is kiváló, megelőzheti, illetve visszafordíthatja az inkontinenciát és a csontritkulást is. Ami a szépség oldalát illeti – a hölgyek feszesíteni tudják a bőrüket, centiben tudnak fogyni, méregteleníti a szervezetüket, a cellulitot el tudják tüntetni, és ezt mind nagyon rövid idő alatt, és ami az előnye az egésznek, hogy rövid ideig tart a flabi használata, plusz nem kell hozzá nagy felkészülés, nem izzadnak meg és ettől eltekintve nagyon hatásos. A flabi hormonokat szabadít fel, így segíti át a fiatal lányokat a menstruációs fájdalmakon (volt olyan vendégem, akinél pár hónap alatt csökkentette a görcsös fájdalmat, másnál teljesen elmúlt, természetesen ez mind embertől függ) az idősödő hölgyeknél pedig segíti a klimaxszal járó hőhullámok átvészelését. Voltak olyan vendégeim, akik arról számoltak be, hogy a vizelettartási problémáikon is sokat segített!
Hánytól hány éves korig ajánlott?
– A kor nincs meghatározva. Gyerekek is használhatják, főleg azoknak a gyerekeknek ajánlott, akiknél gerincproblémák jelentkeznek, például ferde a gerincük. A legidősebb vendégem hetvenhét éves volt és imádott flabizni, tehát bárki szabadon használhatja, aki úgy érzi, szüksége van rá.
Hány percig és milyen időszakonként ajánlott a használata?
– Mindennap lehet alkalmazni, viszont egy nap csak húsz percet, valamint heti három alkalommal ajánlott a gép használata. A flabéloszra csak rá kell állni, ami rezgésével átmozgatja az izmokat. Mindenkinek személyes döntése az, hogy meddig akar járni. Van, aki fél évig mindennap eljön a szalonba, majd, amikor eléri a célját, már csak heti három alkalommal jár az egyesületbe, ezzel megtartva az elért eredményt.

Milyen visszajelzéseket kapsz a vendégeidtől?
– Pozitív visszajelzéseknek nagyon örülök. Számomra már az is nagy öröm, ha valaki azt mondja, hogy hiányzott neki az, hogy flabira jöjjön. Örülök, hogy a hölgyek olyan aktivitást végeznek, ahol eredményeket érnek el, emellett ki tudják beszélgetni magukat. Itt nagyon barátságos és családias a hangulat. Mivel én vagyok a legtöbbet a hölgyekkel, akik általában fiatalabbak, mint én, ezért minden kérdésükkel bizalommal fordulnak hozzám.

A járvány kihatással van a működésre?
– A kialakult helyzet mindenképpen kihatással van a működésére, de úgy hiszem, hogy mindenki érzi a fennálló helyzet negatív hatását. A szalonba ugyanúgy bejárnak a hölgyek, mint az előző években, viszont akik félnek a vírustól, ők otthon maradnak, egyszóval mindenki maga dönti el, hogy eljön-e vagy sem. A munka a szalonban az előírásokkal összhangban folyik, tehát a maszk használata kötelező, valamint kézfertőtlenítő is a vendégeim rendelkezésére áll.