2024. március 29., péntek

2046 új fertőzött egy nap alatt

A Vajdasági Közegészségügyi Intézet továbbra is rendkívülinek ítéli meg a koronavírus-helyzetet a tartományban, melynek megítélése szerint a további romlására lehet számítani.

Az utóbbi 24 órában a tartomány területén 2046 új esetet regisztráltak. Az új esetszámot illetően Újvidék a listavezető 486 új koronavírus-fertőzött azonosításával. A helyzet igen kritikus Pancsován, Nagybecskereken, Nagykikindán, Zomborban, Szabadkán és Mitrovicán.

A tartományban jelenleg 30.389 azonosított koronavírus-fertőzöttet tartanak nyilván, ám valós számuk ennél jóval nagyobbra tehető – állapítja meg az intézet közleményében. Legtöbb fertőzést Újvidéken jegyeznek (9638), Pancsován (3000 felett), Nagybecskereken (1900 felett), majd következnek Nagykikinda, Szabadka, Palánka, mindenütt több mint 1000 azonosított fertőzöttel.

Az intézet jelenleg a tartomány minden községében és városában rendkívülinek ítéli meg a helyzetet, ezért arra kérik a polgárokat, hogy szigorúan tartsák be az óvintézkedéseket és az ajánlásokat a maguk és környezetük egészsége érdekében.