2024. április 24., szerda
BAJNOKOK LIGÁJA

Az Inter élt a lehetőséggel

Az Inter az utolsó fordulóban kiharcolhatja a továbbjutást (Fotó: Beta/AP)

Az Inter az utolsó fordulóban kiharcolhatja a továbbjutást (Fotó: Beta/AP)

Keddi beharangozónkban arról írtunk, hogy az Antonio Conte vezette Inter az utolsó szalmaszálba kapaszkodva próbál életben maradni a BL csoportkörében, de a B jelű kvartett jelenlegi állását aligha tudta volna bárki is megjósolni. Az Inter nagy küzdelemben 3:2-re legyőzte a Mönchengladbachot, a donyecki Sahtar pedig másodszor is felülmúlta a Real Madridot (2:0). A kialakult sorrend alapján a két gigász kiesőhelyen áll, s az utolsó fordulóban dől el minden. A Real Madrid a német Borussia (M), az Inter pedig a Sahtar vendéglátója lesz. Könnyen elképzelhető, hogy igazi csillaghullás lesz jövő héten.

A játéknap rangadóján az Atlético szinte tökéletesen játszott a Bayern ellen, de a müncheniek a végsőkig küzdöttek, így kiharcolták az egy pontot Madridban (1:1). A négyes másik összecsapásán a Salzburg 3:1-re legyőzte a moszkvai Lokomotivot, így Szoboszlaiéknak matematikailag még van esélyük a továbbjutásra. Ehhez nem kell mást tenniük, mint hazai pályán legyőzni a Simeone vezette Matracosokat.

Jürgen Klopp fiatal liverpooliakat küldött pályára az amszterdami Ajax ellen, de a Vörösöknek ez is elég volt a három pont megszerzéséhez. A hollandok jelenleg a harmadik helyen állnak a csoportban, de jövő héten az Atalanta ellen kivívhatják az egyenes kieséses szakaszban való szereplést.

BL, 5. forduló, A csoport: Lokomotiv–Salzburg 1:3, Atlético–Bayern 1:1. A csoport állása: Bayern 13, Atlético 6, Salzburg 4, Lokomotiv 3 pont. B csoport: Sahtar–Real Madrid 2:0, Borussia (M)–Inter 2:3. A csoport állása: Borussia (M) 8, Sahtar és Real Madrid 7, Inter 5 pont. C csoport: Porto–Manchester City 0:0, Marseille–Olimpiakosz 2:1. A csoport állása: Manchester City 13, Porto 10, Olimpiakosz és Marseille 3 pont. D csoport: Atalanta–Midtjylland 1:1, Liverpool–Ajax 1:0. A csoport állása: Liverpool 12, Atalanta 8, Ajax 7, Midtjylland 1 pont.