2024. április 19., péntek

„Non Covid” rendelő nyílik Szabadkán

A városban 97 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak egy nap alatt

A Szabadkai Közegészségügyi Intézet adatai szerint az észak-bácskai körzetben az elmúlt 24 órában összesen 104 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak. Az új fertőzöttek legnagyobb része, 97 személy szabadkai lakcímmel rendelkezik. Topolya községben hét fertőzöttet regisztráltak, míg Kishegyes községben nem jegyeztek fel új esetet.

A Szabadkai Közkórház keddi jelentése szerint az intézmény koronavírusos légúti megbetegedésekkel foglalkozó rendelőjében az elmúlt 24 órában 85 vizsgálatot végeztek el. 17 beteget további kórházi kezelés céljából az intézményben tartottak. Ezen időszak alatt hét, korábban a kórházban ápolt pácienst engedtek haza; ők az elkövetkező időszakban otthoni karanténban lesznek, és gyógyításuk is otthoni körülmények között folytatódik.

(Fotó: Gergely Árpád)

(Fotó: Gergely Árpád)

A kórház Covid-részlegében 160 páciensről viselnek gondot. Az intenzív osztály koronavírusos megbetegedetteknek fenntartott részében 21 beteget ápolnak, közülük tizenheten gépi lélegeztetésre szorulnak.

A Szabadkai Egészségház kedden közleményben adta hírül, hogy a Fasizmus áldozatainak tere 16-os szám alatt lévő, hetes számú általános rendelő rendeltetése megváltozik. A rendelőben szerdától kezdve azon polgárokat fogadják, akik nem produkálnak koronavírus-fertőzéses tüneteket, ugyanakkor valamilyen egészségügyi problémával küzdenek, és a további kivizsgálások elvégzése, illetve a gyógykezelés miatt magasabb szintű egészségügyi intézménybe kell eljutniuk. Az úgynevezett „Non Covid” rendelőben ezen pácienseknek elvégzik a koronavírus-teszteket, akik az itt kapott igazolással tudnak bejutni akár a kórházba, akár más egészségügyi intézménybe.

Azon polgárok, akik a koronavírus-fertőzés tüneteit tapasztalják magukon, továbbra is az Egészségház két rendelőjében jelentkezhetnek. A Harambašić és az Eugen Kumičić utcában lévő rendelőben mindennap 7 és 22 óra között várják a pácienseket.