2024. április 25., csütörtök
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

Különleges mez Nápolyban

Politano állította be a végeredményt Maradona szentélyében (Fotó: Beta/AP)

Politano állította be a végeredményt Maradona szentélyében (Fotó: Beta/AP)

Az olasz labdarúgó-bajnokságban először lépett pályára a Napoli együttese azóta, hogy Diego Maradonát elvesztette a világ. A nápolyiak a múlt héten már bejelentették, hogy a klub stadionja a jövőben az argentin legenda nevét viseli majd, aki két bajnoki címet és egy UEFA-kupát is nyert az egyesülettel. A hétvégi, Roma elleni derbin a hazai pályán játszó csapatnál minden a megemlékezésről szólt: az üres lelátókon az isteni Diego tiszteletére kifeszített transzparens díszelgett, a csapat pedig különleges felszerelésben, az argentin nemzeti válogatott kék-fehér mezében aratott fölényes diadalt. A nápolyiaknál Insigne szerzett vezetést a 31. percben, a fordulás után Fabian Ruiz, Mertens és Politano is betalált, így kialakult a 4:0-s végeredmény.

A Premier League hétvégi rangadóján gól nélküli döntetlen született. A Chelsea és a Tottenham pontosztozkodásának leginkább a riválisok örülhettek, az Arsenal viszont vereséget (2:1) szenvedett el a Wolverhampton ellen.

Angol bajnokság, a 10. fordulóban: Chelsea–Tottenham 0:0, Arsenal–Wolverhampton 1:2. Az élcsoport: Tottenham és Liverpool 21, Chelsea 19, Leicester (–1) 18 pont stb. Francia bajnokság, a 12. fordulóban: Nice–Dijon 1:3, St.-Étienne–Lille 1:1. Az élcsoport: PSG 25, Lille, Lyon, Monaco és Montpellier 23 pont stb. Német bajnokság, a 9. fordulóban: Mainz–Hoffenheim 1:1. Az élcsoport: Bayern 22, Leipzig 20, Leverkusen 19, Borussia (D) 18 pont stb. Olasz bajnokság, a 9. fordulóban: Cagliari–Spezia 2:2, Napoli–Roma 4:0. Az élcsoport: Milan 23, Inter és Sassuolo 18, Juventus 17 pont stb. Spanyol bajnokság, a 11. fordulóban: Getafe–Athletic 1:1, Celta–Granada 3:1, Sociedad–Villarreal 1:1. Az élcsoport: Sociedad 24, Atlético (–2) 23, Villarreal 20, Real Madrid (–1) 17 pont stb.