2024. április 24., szerda

Szájer részt vett a buliban

A szomszédok hívták ki a rendőrséget abba a pénteken Brüsszelben rendezett buliba, amely a belga gyülekezési szabályok megsértésével zajlott és amelyen egy magyar EP-képviselő is részt vett – írta az eseményről a magyar lapok közül elsőként beszámoló hvg.hu belga ügyészségi információkra hivatkozva. A bulizókon csapó rendőrök mintegy húsz embert igazoltattak.

A belga és a magyar ellenzéki lapok szexpartiról írnak, amelyen drogot is találtak a hatóság emberei. A hvg.hu arról számolt be, hogy Szájer József ellen kábítószer birtoklása miatt eljárást indítottak.

A fideszes EP-képviselő, aki a hétvégén jelentette be visszavonulását, kedd délután közleményt adott ki az ügyben, amelyben házibuliról írt, és tagadta, hogy kábítószert fogyasztott volna.

„A belga sajtóban ma megjelent egy újsághír egy pénteki brüsszeli házibuliról, amelyen jelen voltam. A rendőrségi igazoltatás után jeleztem, hogy képviselő vagyok, mert igazolvány nem volt nálam, a rendőrség az eljárást lefolytatta, szóbeli figyelmeztetésben részesítettek, majd hazavittek.

Kábítószert nem fogyasztottam, a rendőrségnek helyben felajánlottam, hogy készüljön hivatalos teszt, de ezt nem tették. A rendőrség szerint extasy tablettát találtak. Az nem az enyém, arról hogy ki és miképp helyezte el nincs tudomásom. A rendőrségnek erről nyilatkozatot tettem.

Sajnálom, hogy megsértettem a gyülekezésre vonatkozó szabályokat, ez felelőtlenség volt részemről, az ezért járó szankciókat vállalom.” – áll a képviselő által kibocsátott közleményben.

A mandiner.hu és az MTI szerint Szájer József bocsánatkérést is megfogalmazott: „Vasárnap bejelentett lemondásommal levontam a személyes és politikai következtetést. Megkövetem a családomat, kollégáimat, a választóimat. Kérem őket, hogy botlásomat, harminc éves kitartó és elkötelezett munka fényében értékeljék. A botlás személyes, azért csak magam tartozom felelősséggel, kérem ne terjessze azt ki senki se a hazámra, se a politikai közösségemre.”