2024. március 28., csütörtök

Brnabić a WHO európai igazgatójával tárgyalt

Ana Brnabić kormányfő ma Hans Kluge-val, az Egészségügyi Világszervezet európai igazgatójával online konferencián egyeztetett az országban lévő járványügyi helyzetről és a vírus megfékezését célzó intézkedésekről – írja a kormány közleményében.  

Az országban jelenleg súlyos a járványügyi helyzet, de a meghozott intézkedéseknek köszönhetően ellenőrzés alatt tudják tartani – mondta a beszélgetés során a kormányfő.  Brnabić rámutatott, hogy a vírus minél hatékonyabb leküzdése érdekében új, szigorúbb intézkedéseket hoznak. Hozzátette, hogy Szerbia továbbra is jelentős összegeket fordít az egészségügyi rendszer fejlesztésére.

Ana Brnabić elmondta továbbá, hogy Szerbia érdekelt a védőoltás megszerzésében. Amint azt az illetékes intézmények jóváhagyják, Szerbia előzetes megállapodásokat írt alá bizonyos gyógyszergyárakkal, amelyek az oltás elkészítésén dolgoznak – mondta a kormányfő, aki hangsúlyozta, hogy az oltás Szerbia minden polgára számára ingyenes lesz.

Az Egészségügyi Világszervezet európai igazgatója szerint különös figyelmet kell fordítani az iskolákra, gondosan ellenőrizni kell az intézkedések alkalmazását és hatékonyságát.