2024. április 23., kedd

Folytatódik az eljárás a hegedűtolvajok ellen

Lajkó Félix eltulajdonított hangszere ügyében december közepén tárgyal a bíróság

Két hét múlva, vagyis december 16-án ismét összeül a bíróság Lajkó Félix tavaly ellopott hegedűjének ügyében – adja hírül a Dnevnik. A napilap értesülései szerint várhatóan ekkor hoznak ítéletet az értékes hangszer eltulajdonításával kapcsolatban.

Legutóbb október 22-én ült össze az óbecsei alapfokú bíróság. Ekkor az egyik vádlott, a temerini Nenad Simetić (51) házi őrizetet kapott, a másik, az ópazovai Predrag Jovišić (43) a rácsok mögött maradt.

A vád szerint tavaly november 1-jén Péterrévén ellopták Lajkó Félix értékes hegedűjét. Míg a művész feleségével a helyi temetőt látogatta, a tettesek elvitték a kocsijából a hangszert. Másfél hónappal később találtak rá a szerémségi Novi Banovci faluban. A hegedű becslések szerint 250 ezer eurót ér, és csak tizenöt ilyen hangszer van a világon.

Lajkó Félix januárban, a hegedű átvételekor azt nyilatkozta, hogy nagyon hálás az újvidéki rendőrségnek, amiért ilyen gyors munkát végeztek. Nem gondolta volna, hogy viszont látja a hangszert.

A tárgyalások szeptemberben kezdődtek a szemtanúk kihallgatásával. Korábban, az előkészítő kihallgatáson a két gyanúsított azzal védekezett, hogy nem vettek részt a rablásban, de az ügyészség megismételte a vádiratban foglaltakat.