2024. április 20., szombat

Ősszel is érdemes ellátogatni a Strandra

Az újvidéki Strandot főként nyáron látogatják, de sokan nem tudják, hogy ősszel és télen is érdemes ide kiruccanni, mert számos szabadtéri fitneszpark áll a rendelkezésre, a gyerekeket pedig több új játszótér is várja.

A koronavírus-járvány ellenére az idén is rengetegen látogattak el a Strandra, az idény végével pedig továbbra is nyitva állnak a közkedvelt fürdőhely kapui, hiszen nagyon jó kikapcsolódást nyújt a látogatók számára ősszel és télen is. A hidegebb idő beálltával természetesen kevesebb a vendég, de ettől függetlenül sokan ellátogatnak a Strandra. Van, aki sétál egy nagyot gyermekeivel a friss dunai levegőn, hiszen a kicsik jókat játszhatnak a homokban a folyó partján, vagy a játszótereken. A rendezett környezet és a kellemes kilátás sokakat vonz ősszel is, és ha előbukkan a nap az őszi ködben, napozni is lehet a parti nyugágyakon.

A Városi Kertészet Közvállalat ősszel és télen is gondoskodik a Strand karbantartásáról, a fürdési szezon után pedig kertészeik a megszokott idényvégi munkálatokat végzik.

– Ősszel a füves területeket trágyázzuk, ilyenkor újrafüvesítjük azokat a részeket, amelyek kiszáradtak, vagy ahol letaposták a füvet. Ezenkívül az illemhelyek objektumait kimeszeljük, elkezdődnek a megrongálódott csapok, öntözőrendszerek felújításai, valamint a kabinok rendezése – mondta Jelena Budimčić, a Városi Kertészet igazgatóhelyettese.

Ősszel és télen a gyerekeken és szüleiken kívül nagyon sok nyugdíjas is ellátogat a Strandra.

– Nyolcvanéves vagyok, és nagyon szeretem a Strandot, sokáig csak nyáron jártam a fürdőhelyre, de aztán rájöttem, hogy ősszel és télen is nagyon kellemes ide ellátogatni. Az utóbbi években valójában sokkal jobban megfelel, ha október és április között járok ki a Strandra, nagyon jó a levegő, és gyakran találkozom barátokkal is. Nagy kár, hogy a látogatók többsége csak nyáron jár el a fürdőhelyre – hallottuk egy környékbeli nénitől, Katicától.