2024. április 25., csütörtök
NŐI LABDARÚGÁS

„Most sem volt szerencsénk”

Két kérdés Vajda Orsolyához, a Spartacus válogatott védőjéhez

November 18-án eldőlt, hogy az idén is szerepel majd egy vajdasági magyar labdarúgó a női Bajnokok Ligája főtábláján, aznap ugyanis a magyarkanizsai Vajda Orsolyát is a soraiban tudó szabadkai Spartacus a selejtezők 2. fordulójában megnyerte a bolgár NSA Szófia elleni mérkőzését, így a kék-fehérek sorozatban harmadszor jutottak be a BL legjobb harminckét csapata közé.

November 24-én pedig az is kiderült, hogy a Kék Galambok ellenfele a tizenhatoddöntőben a kontinens egyik legjobb női együttese, a kétszeres BL-győztes Wolfsburg gárdája lesz. A párharc első felvonására december 9-én Szabadkán kerül sor, a németországi visszavágót pedig egy héttel később rendezik meg. A sorsolás után Orsolyát kérdeztük a selejtező mérkőzésekről, illetve arról, hogy mit vár a Farkaslányok elleni párharctól.

A selejtezők első két fordulóját viszonylag könnyen vettétek, hiszen a moldovai és a bolgár bajnok elleni összecsapásokon összesen 11 gólt szereztetek, és egyet sem kaptatok.

A moldovai csapat végig tíz emberrel védekezett ellenünk, így nehéz volt feltörni a védelmüket. Szerencsénkre azon a meccsen csapatkapitányunk, Violeta Slović ihletett formában játszott, és három góljával oroszlánrészt vállalt a 4:0-s győzelmünkből. A következő körben bolgár ellenfelünk a találkozó elején kicsit meglepett bennünket az agresszív letámadással és a 3–4–3-as felállással, amellyel nem sűrűn találkozunk itthon, hiszen mindenki zártabban játszik ellenünk. A szófiai összecsapáson viszonylag korán, már a 10. percben megszereztük a vezetést, ami után már nyugodtabban játszhattunk, és a végén fölényes győzelmet ünnepelhettünk a második félidőre széteső ellenfelünkkel szemben.

A sorsoláson viszont nem volt szerencsétek, hiszen Európa egyik legjobb női csapatát kaptátok ellenfélül.

Az utóbbi időben Fortuna nincs velünk, hiszen tavalyelőtt a Bayern, tavaly pedig az Atlético Madrid együttesét kaptuk ellenfélnek a legjobb harminckettő között. Amikor kiderült, hogy a Wolfsburg ellen játszunk, szinte szóhoz sem jutottunk, hiszen pont őket szerettük volna elkerülni a lehetséges ellenfelek közül. A Wolfsburg csapata 2012 óta öt alkalommal szerepelt a BL döntőjében, és hatszor nyerték meg a női Bundesligát, ami jól mutatja a zöld-fehérek erejét. Néhány éve már összefutottunk velük a BL-ben, és akkor hazai pályán sikerült egy 0:0-s döntetlent kiharcolni ellenük. Valami hasonlóban reménykedünk most is.