2024. április 19., péntek

Véget ér a Barátok közt!

Magyarországon elsőként a Blikk közölte a nyilvánossággal a sokkoló hírt, amit később Kolosi Péter, az RTL Magyarország vezérigazgató-helyettese is megerősített: 22 év után megszűnik az RTL Klub legendás szappanoperája. A jelenlegi információk szerint a sorozat utolsó részeit jövő nyáron vetítik. A sorozat az elmúlt években már nem hozta a remélt nézettségi számokat, így a csatorna úgy döntött, hogy leveszi a műsoráról.

– A sorozat íróival állítólag már közölték, kezdjék elvarrni a történetszálakat, hogy egy, a 22 éves sorozathoz méltó befejezést kapjon a széria. December végéig befejeződhet az új részek írása, azaz legkésőbb tavasszal a forgatásnak is vége lehet, így a nyáron elköszönhetnek a nézők a Mátyás király tér lakóitól – tudta meg egy bennfentestől a Blikk napilap.

Ötödik leghosszabb a világon

A legendás sorozat első része 1998. október 26-án került adásba, 17 éven át Kalamár Tamás producer felügyelete alatt készült. A felvételek többségét az RTL Klub központjában található több mint 1000 m²-es stúdióban veszik fel. A park, amelyet sokszor láthatunk, a kispesti Kós Károly téren található. A főcímdal Som Krisztián szerzeménye, a jelenleg használt verziót ő is énekli Szatmári Orsolyával. A Barátok közt 2020. augusztus 12-én médiatörténelmet írt: elérte a tízezredik epizódját, ezzel a még gyártás alatt lévő szappanoperák közül, az epizódok számát tekintve világviszonylatban az ötödik helyen áll.